Äkta Hem
Hem & Inredning Hemmet som kraftplats

Att ta tillbaka rosa

Rakspegel mot Rosenvinge

När jag var liten var rosa min favoritfärg. Kanske för att det var alla mina kompisars favoritfärg. Kanske för att jag faktiskt tyckte om den. Men som vuxen har det alltid varit den färg jag tyckt minst om. Enligt färgpsykologin ska färgen rosa ge en känsla av frid, trygghet och omsorg men för mig har den har känts liksom bubbelgumsklatschig och kletsöt.

Men på sistone har det hänt något med min känsla för rosa. Plötsligt lockar den mig. Absolut inte starka cerise-rosa kulörer men de mer mjuka och lite nedsvärtade rosa tonerna. Jag var lite orolig för att jag skulle reta mig på det rosa i hallens tapeter då vi tapetserade förra våren, men å vad jag tycker om! Särskilt i kombination med den dova bakgrunden och de grågröna bladen.

Tulpaner Flashpoint mot Rosenvinge

Just nu har jag plockat fram det rosa ännu mer genom en bukett knarriga rosa tulpaner. Vi har ju den oerhörda lyxen att bo granne med en handelsträdgård som driver upp egna tulpaner så denna tid på året står det alltid nån bukett här och där. Den här sorten är dubbel och heter Flashpoint. När de slagit ut helt blir de rätt så rejält rosa, allra mest tycker jag om dem precis i det här stadiet. Då det ljusrosa blandas upp med strimmor av grönt. Bladen är extra vackra också – mer grågröna än gulgröna.

Tulpaner Flashpoint närbild
Skåpet mot Rosenvinge

Nu möts vi av denna syn då vi kommer genom ytterdörren. Nog blir man glad av lite färg. Noga uppbalanserat med jordiga lugna färger! Ett steg i taget :)

Vad känner du för rosa? <3

3 Comments

 • Reply
  Alicia Sivert
  14 mars 2019 at 09:02

  Åh, jag känner igen mig! Har alltid tyckt om askrosa eller gammelrosa lite i hemlighet, men inte trott det var något för mig. Men det senaste året har jag verkligen tagit färgen till mig och nu drömmer jag till och med om ett arbetsrum med ljus, kall rosa på väggarna, ljust trä och mörkt gröna detaljer. Er tapet är jättevacker!

 • Reply
  Susanne Thunberg
  10 september 2019 at 12:27

  Så fint ni har det! Vad heter tapeten i hallen?Vill gärna ha den i min hall framöver.

  • Reply
   Nina
   10 september 2019 at 20:21

   Tack! Den heter Rosenvinge och kommer från Boråstapeters Anno-kollektion :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Du kanske också skulle tycka om...