Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Vi har fått salen tillbaka!

Vi tog över gården 2010 och har med några uppehåll renoverat och byggt sedan dess. Många har frågat hur vi orkar men det har ärligt talat inte känts särskilt jobbigt. Detta är en dröm jag haft ända sedan barndomen så att äntligen få förverkliga den har varit underbart. Micke har inte varit lika längtansfull som jag, han har ju inte heller riktigt samma starka band som jag till gården, men han har varit med på noterna och vi har gjort detta tillsammans.

Men sista tiden har jag verkligen varit less på all byggröra. Inget projekt har känts så stort som hallen, gästtoaletten och flytten av entrén som vi jobbat med i över ett år nu. Hallen är ju ett så viktigt rum och att mötas av mörker, skräp, jordgolv, avloppsrör och hängande elkablar varje gång man kommer hem eller rör sig mellan våningarna – ja det har varit jobbigt. Vi har inte haft tvättmaskin sedan i våras utan fått tvätta hos mina föräldrar. (Stackarna, vi har säkerligen ökat deras vattenförbrukning med sisådär 200%)

Dessutom fick vi en vattenläcka på ett rör längst bort på gården sent i höstas så när snön tinade bort var hela framsidan av gården en uppgrävd röra av lera och sten. Gräsmattan hade dött på stora delar av övriga tomten efter allt körande av traktorer och grävare. Var jag än vände blicken var det stök och smuts.

Efter vattenläckan

Jag blir verkligen så oerhört påverkad av miljön omkring mig. Det blir ju alla, men som högkänslig estet tror jag det är extrasvårt med röra, stök och fulhet under långa perioder. Jag tappar mycket av min energi, inspiration och kreativitet. T U R att jag haft växthuset att fly till nu under våren och försommaren åtminstone!

Men vi ångrar inget. Detta kommer bli sååå bra då det bli klart. Det känns som helt rätt beslut att minska toaletten här nere, få en rymligare hall och sätta entrén där den var tidigare. Jag tycker inte alls synd om  mig själv. Allt har varit självvalt och det är en ynnest att ha möjligheten att skapa sitt hem som hjärtat vill ha det. Men jag vill också vara ärlig med att det inte har varit eller är lätt alla gånger.

Hur som helst, nu gör vi stora framsteg och hela mitt inre jublar! Den inre hallen är klar, innertaket i resten av hallen har precis kommit upp och golvet är på plats under täckpappen. Och salen, som varit virkeslager under bygget, har vi precis fått tömma ur och städa. Så fantastiskt härligt! Att bara kunna glida in där och sätta sig i soffan framför brasan utan att behöva klättra över virkeshögar och borsta skräpet från sockarna innan. Att kunna ta ett varv med dammsugaren och komma åt var som helst. Att titta in där och tycka det är rätt fint. Tänk vad man kan uppskatta sådant som man normalt sett tar för givet om det tas ifrån en under en tid…

Efter städningen var det så roligt att gå ut och plocka in lite blommor från ängarna och trädgården. Och på kvällen firade vi med lite vin, kex, ost och kortspel här inne. Ännu en etapp klar. Ännu en plats där vi kan vila sinnena från byggskräp och smuts. Nu känns det lättare att fortsätta!

Smörblommor i salen

Finlands vita ros

Daggkåpa och hundkex

Blommor på spegelskåpet

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.