Äkta Hem
Hållbarhet Hem & Inredning Lantliv Trädgård & Uteliv

Material som gifter sig fint med varandra

Inlägget presenteras i samarbete med Jotex och innehåller rabattkod

Inredningsleken i växthuset fortsätter <3 Allt här inne är antingen secondhand eller ärvda saker men nu har faktiskt några nya saker från Jotex fått flytta in också. Allra gladast är jag nog över hampamattan Matera. Äntligen är det skönt att sitta barfota runt bordet, och äntligen är det hyfsat lätt att städa upp sådant som faller från bordet då vi äter här inne. (Alla som har städat golvet efter ett barn som ätit ris vet vad jag pratar om ;) )

Hampamatta Matera

De få gånger jag konsumerar nytillverkat är jag noga med att försöka konsumera så miljövänligt som möjligt. Hampa är ett riktigt supermaterial ur miljösynpunkt. Det är slitstarkt, snabbväxande och kräver betydligt mycket mindre konstgödsel och bekämpningsmedel än till exempel bomull. Hampan växer bra i områden med kallare klimat, som ofta har bättre tillgång på vatten och behöver då inte heller konstbevattnas. Hampamattan hade först en lite ”jordig” lukt efter att ha legat ihoprullad och inplastad men nu då det gått ett par veckor är lukten borta.

Hampamatta Matera

Mattan mjukar verkligen upp grusgolvet, både fysiskt och för ögat. Naturmaterial som möter varandra – det är ju så vackert! Jag älskar också att mattan har fransar och påminner om en klassisk trasmatta i utformningen. Det flörtar så fint med allmogemöblerna och knyter ihop sittgruppen till en egen ö.

Hampamatta Matera

För att tjata lite till om det här med kontraster och möten mellan material – kolla in den maffiga vasen Björkefors som fick ta plats på arbetsbänken, fylld med svävande flor av hundkex.

Vas Björkefors

Blänkande ömtåligt glas mot skrovligt grovt gammalt trä <3

Björkefors vas detalj

Den runda formen gör också så gott här inne eftersom så mycket är fyrkantigt. Balans, balans, balans.

Björkefors vas

Sist men inte minst slog jag till på några linnekuddar till sittgungan jag fick i morsdagspresent. Sittgungan är himla mysig att sitta i redan som den är men med kuddarna blev det ännu skönare, och sitter man barbent slipper man ”kassler-effekten” av de glesa maskorna :)

Kudde Jenny D

Ibland hamnar kuddarna på golvet i stället. Att meditera på eller att tillsammans med ett täcke ligga på och läsa böcker med barnen.

Kudde Jenny A

Kuddarna heter Jenny A och Jenny D om du vill gå in och kika på dem. Linne har samma miljöfördelar som hampa som jag skrev om här ovan. Det är min absoluta favorit-textil. Klassiskt, miljövänligt, tidlöst, skönt mot huden och bara så vackert.

Kudde Jenny A detalj

Hoppas du har fått lite inredningsinspiration och att jag inte tröttar ut dig med alla bilder från växthuset men det har stor plats i mitt liv och mitt hjärta just nu. Tänk att en liten byggnad kan bli så viktig för en <3

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...