Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Hemmakontor och måndagsritual

Vilket energilyft det har blivit här hemma sedan förra inlägget. I helgen fanns äntligen utrymme och ork att plocka bort det allra sista av julen och städa. Hänga tillbaka tavlorna som fått göra plats för julbonader. Ställa tillbaka möblerna som stått på ”fel plats” för att julgranen skulle rymmas. Och elda upp julgranen, som vi gör varje år. Den får värma öga och själ under julen och värma oss rent fysiskt när julen städas ut. Jag tycker om det förstärka övergångar mellan högtid/vardag eller mellan årstider med enkla små ritualer i hemmet.

Energin som flödade in då vi gjort rent gav mig till och med lust att göra om lite. La in en av farmors färgglada trasmattor under bordet i vårt skapanderum, kammaren. Och bestämde mig för att ta tag i något jag funderat på i mitt arbetsrum men inte tagit mig för ännu – att ordna med ett litet bord och en värmande matta vid soffan. Det måste vara en lucka i isoleringen vid den väggen för golvet är alltid kallt i det hörnet.

Hämtade en matta i brunt/blått/vitt från pannrummet och ett litet pelarbord vi hade i ladugården och strök en duk att lägga över den slitna skivan. Så små enkla steg och så stor skillnad. Plötsligt känns det mer… färdigmöblerat! Se så mysigt:

När jag skapade den här arbetsplatsen så trodde jag att jag skulle sitta här då och då, framför allt när familjen var hemma så det blev svårt att fokusera i köket, men jag sitter här jämt. Älskar den här platsen, det här rummet, mer än jag kunde tänka mig att jag skulle. Jobbar så bra här.

En i taget får små detaljer flytta in här. Sånt som gör mig glad. Till exempel den makalöst fina Äkta Hem-tavlan som @josefinfint gjorde till mig för många år sedan. Kan fortfarande förundras över omsorgen och omtanken när jag ser den. SÅ fin! Och så underlägget till mitt vattenglas som jag fått av Agnes, täckt med kärleksord. Om nåt går snett inom arbetet är det bara att snegla åt sidan för att bli påmind om att det finns viktigare. Mycket viktigare <3

Från början tänkte jag att göra mig en liten arbetshörna i gästrummet. Nu ser jag rummet som mitt! Vid skrivbordet sitter jag när jag ska använda datorn. Den sköna dubbelsängen med massor av kuddar och vackert sidentäcke, det är min plats att bre ut mig då jag ska läsa längre texter, ta en vilopaus eller göra inlägg på Instagram.

Här är det lite tomt på detaljer fortfarande, men det får ta den tid det tar. Jag ska fylla på med smått och gott och göra en brokig härlig tavelvägg ovanför sänggaveln. Med vackerheter och symboler för sånt jag vill påminnas om då jag arbetar. Den väggen är ju vad jag har rakt framför mig då jag sitter vid skrivbordet.

Varje vecka inleder jag i alla fall här i soffan. Här skriver jag om veckan som varit och sätter intentioner/planer för den som ska starta. Sedan brukar jag sitta mitt på soffan och meditera en stund och dra tre kort ur mina Animal Spirit-kort som jag tycker så mycket om. Tre kort som får hjälpa mig att hålla mig medveten och reflektera över olika frågor/aspekter i mitt liv och arbete. Helt overkligt hur mitt i prick de kan träffa. Många är gångerna då jag fått tårar i ögonen av stödet jag fått och känslan av magi då jag dragit mina kort.

Så. En liten kik på en av mina älskade kraftplatser här hemma.

Skulle du vilja skapa en egen närande kraftplats i ditt hem under vårvintern så finns massor av inspiration och stöd att få genom webbkursen Hemmet som Kraftplats. Här kan du läsa mer om den.

Och vill du få mina inspirationsmejl på temat så kan du signa upp dig här.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.