Äkta Hem
Hem & Inredning Lantliv Trädgård & Uteliv

Rönnbärskrona och höstbricka

Jag och Agnes har en liten tradition att varje höst pyssla med rönnbär. Ofta blir det enkla kransar eller girlanger men i år blev det en liten rönnbärskrona. Jag tjatar ju rätt ofta om det värdefulla med att ta in naturen och att följa årstiderna även i sitt hem och liv. Och då det dessutom blir en fin skapandestund tillsammans så är det ju extra roligt.

Rönnbärskrans/krona är bland det enklaste pyssel man kan tänka sig, verkligen perfekt att göra med barn. Själva plockandet är ju en härlig stund i sig, att ta varsin korg och kanske lite fika och gå ut i naturen tillsammans. Vill man tar man med det man behöver och sitter på en filt i skogen och skapar. Vi tog med oss bären hem och satte oss i köket och pysslade. Rönnbär, ståltråd, synål och sytråd är allt som behövs. Börja med att skapa en stomme av ståltråd som du trätt rönnbär på, är det lite mjukare ståltråd kan du göra den dubbel och tvinna den som vi gjort. Sedan är det bara att klippa trådar och trä på rönnbären med hjälp av synål. Bara fint om de blir lite olika långa tycker jag.

Nu hänger kronan över köksön och lyser upp med sin vackra färg. Såklart fick min fina höstbricka komma fram nu också. Den köpte jag på loppis under shabby-chic-eran. Kommer ihåg att kvinnan som sålde den bara skakade på huvudet åt mig, hur kunde jag köpa nåt så vansinnigt fult? Men jag tyckte den var så härlig redan då och tycker inte mindre om den nu :)

Sista solrosorna inplockade och vedlådan påfylld. Välkommen höst <3

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...