Äkta Hem
Entreprenörsskap Hållbarhet Lantliv Trädgård & Uteliv

Bortskänkes-lycka och lönnlövs-kransar

Vi har haft en sån himla skön helg tillsammans. Äntligen en helg helt utan måsten eller tider att passa. Lördagen skrotade vi runt i trädgården och gjorde lite höst och på kvällen eldade vi i eldkorgen i köksträdgården, grillade korv och åt middag under stjärnorna. Himmelskt.

På söndagen åkte vi några mil norrut för att hämta en kökssoffa som jag hittat på en bortskänkes-facebookgrupp. Har spanat ett bra tag efter en som skulle passa i växthuset och nu fann jag den! Och killen som gav bort den hade dessutom den goda smaken att skicka med några bolsterkuddar. Högvinst för en sån som mig. På vägen hemåt åkte vi förbi sommarstugan och röjde ur båthuset och sedan vankades middag hos svärföräldrarna. Jag sa ju det. Bästa helgen.

Nu står soffan här och bjuder in till vila. Jag tycker så mycket om den och Doris har godkänt den så jag tror den är här för att stanna. Redan dagen efter den kommit på plats kom den till glädje för jag hade ordnat ett möte här i växthuset där vi skulle samlas och skapa lönnlövs-kransar tillsammans. Familjen hade hjälpt mig plocka massor med löv under helgen och nu fick jag gå loss och frossa i dem. Löv i korgar, löv på golvet, löv på bordet.

Kvällen kom och vi tände elden i eldkorgen igen för att välkomna gästerna.

Skulle inte det hjälpa så hade Agnes fixat med en välkommen-skylt också. Jag tände massor med ljus såklart och vi hade en jättefin kväll. Samtal, skapande, stillhet och skratt. Och äppelpaj.

I morse gick jag ut för att röja upp här inne men blev sittandes bland alla löv och bara fortsatte skapa för mig själv medan regnet smattrade mot taket. Så skönt och så vilsamt. Det blev en lite annorlunda krans denna gång och jag blev så höst-inspirerad att jag ångade fram och fixade hela dagen i växthuset sedan. Ska visa mer snart <3

2 Comments

 • Reply
  Alicia Sivert.se
  8 oktober 2019 at 21:24

  Så HELT magiskt. Vilken stämning! Vill ut och sätta eldkorgar på innergården genast bums.

  • Reply
   Nina
   9 oktober 2019 at 07:39

   Haha, gör det! Mer eld åt folket. Tack för snälla ord <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Du kanske också skulle tycka om...