Äkta Hem
Entreprenörsskap Lantliv Trädgård & Uteliv

Vinterfint i växthuset

Igår var det dags för Äkta Möte i växthuset igen och innan dess ville jag såklart plocka undan höstlöv och lönnkrona och plocka in lite mer vinter. Både i skapandeprojekten och samtalen är ju tanken att vi ska följa naturens och årstidernas cykel och då är det ju fint om miljön vi håller till i gör detsamma. Där lönnlövskronan var hängde jag nu några enkla spretiga granstjärnor. Lätt och roligt att göra och jag tycker bara det är fint då de inte är helt raka och proportionerliga.

Smågranar och granris lite varstans. Här på kistan till exempel.

På golvet i zinkhinkarna som tomaterna bor i sommartid, och på snickarbänken i farmors gamla gryta.

I fönstren hängde jag tallrisknippen och bland ljusstakarna på bordet små tallkvistar. Äntligen kändes det som läge att plocka fram glasstjärnorna jag fyndade på loppis för en tid sedan. Precis det här såg jag framför mig. Vita kronljus och tallkvistar och de där glänsande isliknande stjärnorna mot växthusets grova bordsskiva.

Stearinljus kan en väl inte ha för många av i detta novembermörker. Tror jag räknade till 19 tända ljus här inne igår kväll.

Utsidan har också fått lite mer vinterfeeling med granrisbuketter på pardörrarna, som varje år, och smågranar i mjölkhämtarna. Nu får gärna snön komma tillbaka bara, så är jag alldeles nöjd sedan <3

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...