Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Extra värdefulla påsksaker

Här duggar inläggen inte tätt just nu för mitt fokus ligger på annat, både jobbmässigt och privat, och så får det vara. Förutom arbetet med min bok så är jag i en tid av utvärdering och omställning och ibland krävs lite distans för att få rätt perspektiv. Men jag längtar hit. Jag trivs här på min hem-sida och tror den kommer att hamna högre upp på prio-listan framöver.

Här suger vi musten ur de sista påsklovsdagarna. Var på vippen att plocka bort allt pynt då jag städade häromdagen men ångrade mig. Det är ju så glatt och vårigt och fint! Barnens ägg och teckningar är det finaste pyntet men jag har några andra favoriter också – de som kommer från min egna barndom.

Den här lilla påskgumman är väl för ljuvlig. Den fick jag av mamman till en kompis här på gatan när jag var i femårsåldern. Så enkel och genial, skulle vilja testa att göra en själv. En kotte, en hasselnöt, lite tyg och några små eterneller. Kanske ska så några i sommar och göra ett försök?

Den här lilla porslinskycklingen bär också en massa påskkänsla för den har funnits med alla mina påskar så länge jag minns. Mamma köpte den och en tillhörande tupp och så fick jag och min bror varsin. Den står under hallens påskris, dekorerat med små virkade hattar som jag fick av gamla faster Anny några hus bort. Av tant Judith i grannhuset fick jag en gullig påskbonad som hon broderat men den glömde jag att fota.

Deras generositet fascinerar mig. Att lägga så pass mycket tid på ett handarbete och ge det, inte ens till barn eller barnbarn utan till ett grannbarn. Jag hoppas de fick se mig bli glad av gåvorna, det är ju inte säkert att jag riktigt förstod värdet då. Ägnar dem i alla fall varma tacksamma tankar i efterskott och hoppas de uppfattar dem där de är.

Farmors bonad som har hängt uppe i hallen fick flytta ner och göra påsksakerna sällskap. Ingen påskbonad egentligen men vårig, gul och glad och så väldigt fint broderad. Den piggar upp så härligt här så jag tror den får hänga kvar när påsksakerna packas ner imorgon.

Har du några påsksaker hemma som du känner lite extra för och kan du sätta fingret på varför?

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.