Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Spontan vinterfest i växthuset

Västhuset från bron

Hur har du det? Njuter du också av jullov? Jag är så glad att vi har fått ha snö detta jullov till skillnad från förra året. I går var vi till en backe vid en liten sjö i vår by, åkte skrana, eldade, fikade varmchoklad och träffade fina vänner. Plötsligt blev det bestämt att vi skulle äta middag tillsammans i växthuset. Vännerna skulle ta med maten så det var bara att ställa in stolar och duka. Perfekt upplägg enligt mig som tycker det är bra mycket roligare att tända marschaller, plocka granris och duka än att laga mat.

Växthuset har stått oanvänt sedan jag hade gårdsbutik där i höstas så det var lite stökigt och skräpigt men vem bryr sig? Jag styrde bara ihop tomma krukor och vattenkannor i ett hörn, sopade av bordet och bar in några fler stolar. Udda ullfiltar på varje stol, en slarvigt upphängd ljusslinga, en massa tända ljus, dukning och lite granris på bordet och sedan var det klart.

Enkel vinterdukning

En värmefläkt gjorde att det blev tillräckligt varmt att sitta där hela kvällen men alla hade såklart ytterkläder på sig. Middag vid silverkandelaber i underställ, vinterkläder och toppluva – det är nåt särskilt med det. Det var så roligt och mysigt att få vara där ute igen! Jag hamnade liksom i trans då jag fick pyssla och greja där inne. Inspirationsflow de lux. Hade jag bara haft mer tid på mig hade jag nog tagit in några granar och gjort en granriskrona med ljus över bordet av bara farten. Ställt i ordning långbänkar med fårskinn och gjort lite mer avancerad dukning. Nu blev det rätt enkelt och tvärgjort i stället. Det är fördelen med spontanmiddagar. Det blir liksom kravlöst per automatik.

Kandelaber

Det hade ju gått alldeles utmärkt att göra det ännu enklare såklart men jag tycker ju det är så roligt att fixa och ställa i ordning att jag för det mesta liksom inte kan låta bli.

Dukning

De enkla men fina tallrikarna med guldkant har jag fått ärva av mina föräldrar som fick dem i förlovningspresent, av mormor och morfar om jag inte minns fel.

Lilla

De gäster som hade långt hår fick som bonus sina frisyrer fixade av Agnes efter middagen. Djupt koncentrerad. Lillvännen <3

Vinterfest i växthuset

Himmelens mysigt var det att sitta här inne och äta tillsammans i skenet av stearinljus och med kolsvarta mörkret utanför. Det gör vi om snart tror jag. Kanske redan på nyårsafton…

Växthuset i vinterskrud

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

2 svar

  1. Så fantastiskt fint och mysigt! Förstår att ni vill fånga tillfällena att sitta där vilken årstid det än är ❤️
    Ett riktigt fint slut på året önskar jag er och ett helt magiskt fint 2018 🙏🏻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.