Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Den perfekta gröna väggfärgen

Kommer du ihåg att jag skrev i början av hösten att vi sökte den perfekta gröna väggfärgen till vår hall? Jag har längtat efter att visa hur det blev och skriva några tips kring det här med att välja kulörer. Hade siktet inställt på det när hemsidebygget var klart, men så fick jag kristallsjukan och har inte kunnat göra så mycket annat än ligga i sängen senaste tiden.

Nu är det bättre men hjärnan går på halvfart och orken är sisådär så några fiffiga råd vågar jag nog inte lova. Men jag orkar inte heller vänta längre med inlägget så här kommer det. Före-efter-bilder är ju också kul!

Här är förra inlägget om ommålningen.

Då hade vi hunnit gå igenom första gänget provburkar och många fler blev det! Ska jag ge ett råd ändå så är det att verkligen ge sig gott om tid. Tid att se de olika kulörerna på flera väggar i rummet, i olika ljus, i olika väder och olika tider på dygnet. Sedan tid att känna efter. Genomtänkt inredning är bra, men genomkänd inredning är 100 gånger bättre.

Vi landade till sist i en grön nyans som heter 3010-G50Y.

Beroende på alla faktorer jag rabblade här ovanför så upplevs den som en uppsjö av olika gröna nyanser och jag älskar dem allihop!

Före…
Efter.

Pardörrarna in till mitt arbetsrum är husets originalytterdörrar från 1888 som stått kvar ute i ladugården tills vi tog över huset 2010 och satte in dem här. Jag tycker de gör sig så mycket bättre nu mot det gröna. Det syns inte så bra på bilden men vi har också målat om dörrfodret i en varmgrå ton. Skönare och mjukare kontraster!

Förutom ny väggkulör har vi nu äntligen fått något så lyxigt som dörr till badrummet! Med lås! Ska aldrig ta möjligheten att låsa om mig i badrummet för givet igen. Där det såg ut så här innan;

Ser det nu ut så här:

Du förstår ju saligheten. Dörren har suttit i en gammal del av sjukhuset här i Umeå som nu har rivits. Den är så fin med sina lite annorlunda speglar. Vi ska skrapa och måla den när det är dags att renovera badrummet sedan.

Ser du hur alldeles olika den gröna kulören ser ut här jämfört med två bilder upp? Bland annat för att ljuset ligger på annorlunda och vädret skiljde sig åt vid de bägge fototillfällena. Tydligt exempel på varför det är en bra idé att måla färgproven på flera av rummets väggar.

Nästa ljuvlighet är att vi äntligen fått klart runt fönstret vi byggde och satte in när balkongen, och därmed också balkongdörren, revs bort i samband med att vi flyttade tillbaka entrén till sin ursprungsplats. Se vilken skillnad! Innan:

Och nu:

Det är tomt på väggarna i trappen än men här ska vi påbörja en rejäl tavelvägg snart. Kanske är det den Vera sitter och spånar idéer till. Hon sitter ofta här med huvudet inkört mellan spjälorna och tittar ner i trappen. Och ännu oftare ligger hon på högskåpet i vårt sovrum och snarkar högljutt.

Fönstret är så himla fint! Tror det ska få ett alldeles eget inlägg lite längre fram. Det vetter åt öster så här ser vi morgonsolen glittra nere i viken. Men nu när det är snö och is överallt är det nog så fint att njuta morgonsolen på väggen. Med det magiska mönster som bildas när den strålar genom munblåst glas.

Den tiden på dygnet och i det ljuset så upplevs färgen betydligt varmare, den drar nästan åt olivgrönt ibland. Det ska bli spännande att se färgen genom alla olika årstider också. När allt det kalla kritvita utanför byts mot varm grönska och solen står högt på himlen, hur kommer den att kännas då?

Kulörer alltså, inte är det enkelt. Men väldigt, väldigt roligt.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.