Äkta Hem
Hållbarhet Hem & Inredning

Drömmar om sommarstugekök

I helgen var det stugdags igen och vi fick massor gjort. De rum som står på tur att renoveras är köket och sovrummet som ligger innanför köket, vårt blivande sovrum. Där har barnen sovit fram tills nu så vi fick börja med en rockad – att tömma vårt nuvarande sovrum och flytta barnens säng dit. Vårt sovrum är verkligen pyttelitet och har bara bestått av en ditmonterad dubbelsäng som fyllde hela rummet, bortsett från en remsa golv närmast dörren. Rätt svårt att fota men du får en uppfattning i alla fall:

Jag fick med andra ord klättra över Micke om jag skulle upp på natten. Inte jättekul. Dessutom helt omöjligt att städa längst in under sängen. Blä. Säng och sängbottnar var från 1975 och hade verkligen gjort sitt så det var bara att hiva ut. SÅ skönt!

Glömde fota efter rockaden men barnens våningssäng passade så mycket bättre här, till vänster om dörren. Vi fick också plats med ett litet skåp under fönstret och en byrå mot den högra väggen. Nu får det stå så här tills de andra två rummen är klara.

Så var det ”bara” att börja riva! Först sovrummet. Vi plockade så försiktigt som möjligt ner socklar, lister och foder och hoppas kunna återanvända det mesta. Sedan rev vi ut golvet – en sån där plastmatta som ska se ut som trägolv. Fläckig, ful och hemsk. Här blir i stället samma trägolv som i övriga stugan. Och sjukhusväven ska bytas mot mysig tapet. Mer om det längre fram!

Sedan var det kökets tur. Kommer du ihåg hur det såg ut? Här är en bild från i påskas då vi var där:

Sjukhusväv även här. Flera av kakelplattorna har varit lösa i evigheter och står lutade mot väggen bara. Golvet är ett isande kallt laminatgolv som jag ser fram emot att byta ut. Köksskåpen är från slutet av 80- eller början av 90-talet om jag minns rätt och de är faktiskt i riktigt gott skick så de ska vi bara måla och återanvända.

Men det viktigaste med det här rummet är nog det som är utanför rummet. Helt underbar utsikt mot viken vid stugan. Står ofta på tå här och kikar ut och har hela tiden drömt om att ta bort ”toalettfönstret” och sätta tillbaka originalfönstret. Det står som tur är kvar i ett av uthusen!

Sådärja! Äntligen fick vi svar på det vi var mest nyfikna på – hur satt egentligen originalfönstret? Nu vet vi, och kan planera kökets utformning efter det. Det enda som är säkert är att nästa gång jag diskar här inne kommer jag bara att behöva lyfta blicken så ligger viken där. Hurra!

Fram tills dess kommer vi i stället få fira furufest varje gång det vankas disk eller matlagning. Vi ställde in köksskåpen i den lilla byggnad som ska bli utetoalett och gjorde ett provisoriskt kök. Mer furu går det inte att klämma in i ett rum. Såklart matchade vi även med pappershållare och diskställ i gulnad furu. Mysigt ändå :)

Jag vet att jag sagt det ett par gånger nu men å vad det här är roligt! Jag kan inte sluta knarka Pinterest och annat efter idéer till köket. Tror nästa inlägg får bli en bildkavalkad från min Pinterest-mapp!

Vi hann förstås med att mysa också. Kvällarna här är så magiska. Vi går ofta ut till udden en stund på kvällen. Eller hänger i vårt nyfixade vardagsrum. Vi spelar mycket spel och däremellan läser vi, löser korsord, surfar på telefonerna eller bara vilar. Var och en i sitt, men ändå tillsammans <3

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...