Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Drömmen som vägrade vänta

En gammal dröm gick hastigt och lustigt i uppfyllelse häromdagen. Då jag var liten hade vi en stor gammal flaggstång här på gården men den murknade och blåste av. Har alltid önskat att vi ska sätta upp en flaggstång igen men det har legat väldigt långt ner på priolistan för annat har varit viktigare. Men så en dag stod jag och kollade Marketplace medan jag rörde i middagsgrytan och en annons dök upp; Flaggstång bortskänkes. Jahaja, tänkte jag. Det går ju inte. Hur skulle vi frakta en flaggstång? Men så såg jag att den fanns här, i vår by. Ett par kilometer bort bara och raka spåret från vägen nedanför vår gård, inga korsningar!

Micke drog iväg för att kolla på den och ringde efter några minuter; ”Nu kommer jag hem med en flaggstång.” De hade fällt stången direkt och styrt in den i skåpbilen med resten hängande ut på släpet som han av en händelse redan hade påkopplat. Sedan var det bara att smygköra vägen fram genom byn och så bar vi den sista biten uppför traktorvägen till vår gård. Ena halvtimmen var flaggstång en avlägsen dröm. Andra halvtimmen låg den på gården. Gratis och med knappt nån miljöpåverkan alls!

Dessutom slumpade det sig så att vi redan hade bokat in grävare till gården den kvällen för att fixa med lite annat så innan kvällen var över hade vi hålet för flaggstångsfundamentet klart också. Mitt i rundeln framför huset skulle den stå såklart.

Ett par dagar senare var jag på loppis och tror du inte jag hittade en svensk flagga i precis rätt mått till stången och i nyskick. För 70 kr!

Så till det blygsamma priset av ett gäng betongsäckar, ny lina, en vimpel och ett markfäste (samt otaliga svordomar för att få fästet rakt och passa det gamla fästet innan betongen stelnade) så står flaggstången nu här och tronar. Det var meningen att det skulle ske nu helt enkelt!

Det känns så glatt och välkomnande och nästan lite festligt att mötas av en fladdrande vimpel då man kommer hem. Längtar tills vi får hissa flaggan! Vår bröllopsdag i augusti får vara högtidligt nog bestämmer jag nu.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

4 svar

  1. Vilken fin berättelse. Det är ju som om alla goda krafter samverkade och gjorde det möjligt. Grattis

    1. Ja det känns verkligen som att det var meningen att det skulle ske precis nu! Kanske ”bara” för att jag får ett litet leende på läpparna varje gång jag ser vimpeln fladdra glatt över hustaket <3 Kram på dig Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.