Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Fingerborgsblommornas år

Fingerborgsblommornas år

Det är sannerligen Fingerborgsblommornas år här hos oss. De växer i mängder under äppelträdet och längs odlingsbäddarnas kanter. Jag satte dem i rabatten vid huset för många år sedan och gödslade och vattnade och gullade men de trivdes aldrig där. Men här. I gruset och den lilla urmagrade jord som finns under markduken, beslöt de sig för att slå sig ned och försköna. Jag har inte lyft ett finger eller vattnat dem en enda gång denna heta torra försommar. Ändå vet jag inte om jag har sett kraftigare mer välmående Fingerborgsblommor någon gång. Mängder med humlor brummar lyckligt in och ut ur fingerborgarna så det känns som om hela luften vibrerar här.

Älskar när trädgårdens växter får bestämma själva var de ska bo och vilka de ska leva med.

Mamma Jords visdom, estetik och fantasi överstiger såklart människans. Nästan komiskt att vi så ofta tror tvärtom.

Det blir aldrig lika fint eller hållbart när jag ska försöka bestämma allt och kontrollera och tänka ut och slita upp rötter och bekämpa eller visa tvångsmässig omsorg.

Och inte ens hälften så kul.

Fingerborgsblommornas år
Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.