Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Det är en fråga om värdighet

Ibland när jag berättar att jag jobbar med att vägleda kvinnor kring att låta sitt hem vara sin kraftplats får jag den fullt rimliga frågan ”Vad är en kraftplats?” Enstaka gånger följt av en fundering över varför är det viktigt.

En kraftplats är en plats som är gjord för att ge dig det du behöver och längtar efter.

Ofta handlar det om hett efterlängtad vila och återhämtning. Men det kan också vara något mer livgivande, upplyftande. Det kan vara en plats för dans, skrivande, målande, meditation, inspiration eller bara en inbjudande plats för att titta i taket och låta tankarna vandra fritt.

Det handlar inte alls bara om de praktiska funktionerna kring allt det här. I en kraftplats upplever du att det är sköna energier. Du vet den där känslan när man kommer in någonstans och det bara känns gott där. Du bara trivs direkt och slappnar av.

Det är en plats man har en relation till. En innerlig och uppriktig relation där man känner sig trygg nog att kunna vara den man är fullt ut. Där man alltid är välkommen och efterlängtad oavsett dagsform. Utan masker eller förväntningar på prestation.

Så svaret på frågan vad som menas med kraftplats är egentligen: En plats för det du längtar efter.

Varför är det viktigt?

Här vill jag hålla ett långt brandtal om att kvinnor självklart behöver återhämtning, näring och kreativt uttryck efter tusentals år av förtryck, utnyttjande och kamp med att släcka patriarkala bränder. Att världen inte har råd att fortsätta göra briljanta inkännande kvinnor till utslitna trasor när de i själva verket är framtidens ledare. Att en kraftplats hemma för att möta våra behov inte är det som leder raka vägen dit men att det är en förbannat bra start.

Mer om det en annan gång.

Men varför är den viktig för dig och mig? I våra liv, i vår vardag?

Förutom det självklara, att platsen är riggad både praktiskt, estetiskt och energimässigt för att ge oss det vi behöver för att må bra, så stärker den vår självkänsla. I två steg:

1 – I skapandet av den. Att vi tar steget att skapa en sådan plats är att berätta för oss själva (och andra som bor i våra hem) att vi förtjänar att må så bra som möjligt. Att våra behov och vår upplevelse inte bara räknas, utan är viktiga.

2 – I användandet av den. Varje gång vi sedan ger oss själva en skön stund i vår kraftplats så påminner vi oss själva om att vi är värda regelbunden omtanke och respekt.

Det är en fråga om värdighet.

Vad det skulle göra för skillnad i ditt liv att ha en sån plats tillgänglig varje dag?

Det får du svaret på genom Hemmet som Kraftplats. Och allt stöd du behöver längs vägen.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.