Äkta Hem
Hem & Inredning Hemmet som kraftplats

Hemmet som Kraftplats – Inredning för högkänsliga

Är du som jag högkänslig? Blir du också väldigt påverkad av hur miljön omkring dig ser ut och känns? Har du svårt att ignorera sånt som skaver och kan du njuta i massor av detaljer som många andra inte ens ser? Hur skulle det vara att ha en egen plats fylld till brädden av just det som ger dig näring och kraft?

Höstens omgång av onlinekursen Hemmet som Kraftplats kommer att vara exklusivt för högkänsliga kvinnor. Att gå djupare på just inredning för högkänsliga är något som jag har haft en längtan efter länge, ända sen starten av mitt arbete med kursen men som av olika anledningar ändå inte blivit av.

Det är inte så att vi högkänsliga behöver något helt annat av våra hem än andra. Däremot har vi extra stor glädje av våra hem när det används och inreds på det sätt som är rätt för oss. Hemmet är väldigt viktigt för oss. Det är hem vi återvänder varje dag för att bearbeta och sortera alla intryck vi tar in så filterlöst. Och vi blir ju så påverkade när det skaver. Både bildligt och bokstavligt.

Men precis som det blir en större belastning när något inte känns bra, så kan vi också känna större tillfredsställelse än majoriteten av det som känns bra. Vi kan verkligen konsten att njuta av hur ett skönt material känns mot huden. Hur tyst det blev när fläkten stängdes av. Hur mjukt ljuset blev då taklampan släcktes. Hur fint höstlöven lyser utanför köksfönstret.

Känner du igen dig i den förmågan? Hur skulle det kännas att ge dig själv mycket mer av det? Hur skulle det kunna påverka ditt mående och din tillvaro?

Den 20 september kommer jag att hålla ett Zoommöte om inredning för högkänsliga. Där kommer jag att dela med mig av några konkreta tips kring hemmets roll för oss och berätta mer om hur Hemmet som Kraftplats kan stötta. (FULLBOKAT.) Vill du ha inbjudan till liknande möten jag bjuder in till så skriv upp dig för mina inspirationsmejl:


(Jag lämnar aldrig ut dina uppgifter till någon och du kan när som helst enkelt avregistrera dig via länken längst ner i mejlet.)

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...