Äkta Hem
Lantliv Trädgård & Uteliv

En magisk kväll i stugan

Vår stuga
Fasadflagga är givet på en gammal sommarstuga tycker jag!

Vi har tagit en paus i hönshussnickrande och hjortronplockande och åkt till stugan för ett par dagar. Det är nåt visst att komma fram hit soliga sommarkvällar. Efter att ha skumpat längs den ojämna vägen med fläkten på högvarv och en högt klagande katt i buren saktar man ner sista biten. Inga fler hus eller stugor. Inga fler avtagsvägar utan bara den smala grusvägen mellan träden rakt ut mot udden. Och så till sist öppnar skogen upp sig, vägen tar slut och man står vid vår stuga. Stänger av motorn och det blir tyst, bortsett från enstaka måsskrik. Kvällssolen glittrar i viken och luften är fylld av svärmande små flygfän. Ibland blir vi bara sittande en liten stund innan vi bär in packningen.

Lillstugan på andra sidan
Söta lilla stugan mittemot

När vi kommit in så lagade jag räkpasta med vitlök och citron. Matdoft är som sagt ett bra sätt att få en plats som stått tom att genast kännas hemtrevlig. Sedan satte barnen iväg till farmor och farfar som bor en liten bit härifrån och Micke åkte ut med kajaken en sväng. Jag tänkte att jag passar på att umgås med dig en stund under tiden. Ska vi gå ut en sväng?

Vera utforskaren

Helt ensamma är vi förstås inte för Vera är aldrig långt borta. Tur att hon trivs så bra här, en liten kompensation för hur mycket hon avskyr bilresan hit.

Viken en julikväll
Paddlare utanför udden

Ja du ser ju. Knappt en krusning på vattnet. Fler än Micke ville visst ut och paddla denna ljuva kväll. Själv får jag lite panik bara vid tanken på att ”sitta fast” med benen ute på vattnet. Ska jag ut och paddla så får det bli i en öppen kanot. Men helst glider jag fram i en eka medan någon annan ror så jag bara kan slappna av och lyssna på ljudet av åror som rytmiskt åker upp och ner i vattnet. Mmm.

Nordvästliga vindar
Båthusdörrarna på vid gavel

Nordvästliga vindar enligt flöjeln fast egentligen inga vindar alls. Här är vårt båthus. Slår man upp dörrarna på vid gavel lyser kvällssolen in och utsikten över viken är så fin. Här drömmer jag om att röja bort allt bråte, hänga gamla fiskenät, åror och flöten på väggarna, en massa kulörta lyktor i taket och ordna kräftskiva. Kanske nästa år!

Nu kom familjen tillbaka så nu ska jag gå in och äta blåbärskaka och spela Hamburgerspelet. Vi hörs snart igen <3

Smedens sjöbod

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...