Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Vårgrön förnyelse i köket

måla om skafferiet

Jag har länge varit sugen på att måla om skafferiet här hemma. Spärrfärgen vi målade med då vi skafferiet byggdes var samma dåliga sort som vi använde på väggarna i trappen och som jag har berättat innan så höll den inte vad den lovade. I trappen målade vi ju om för snart två år sedan men skafferiväggarna har varit fortsatt brunfläckiga och fula:

Kvistar som lyser igenom färgen
Allt det vitmålade smälter ihop

En annan anledning att jag har velat måla om är att det vita kändes hårt mot den gamla dörren och fönstret. Eftersom dörrfoder och pärlspont hade samma kulör smälte det ihop för ögat och dörrfodret liksom försvann, som du kan se här ovan. Vårt kök har redan mycket mysig murrighet med det mörka trätaket, trägolvet och de grå-bruna väggarna så jag ville även fortsatt kontrastera med en ljus och frisk känsla på skafferiet.

Jag har vacklat i kulörval från gult till blått till grönt men vi hade en del gamla färgslattar hemma som fick styra kulörvalet för nu. Ljusgrönt fick det bli! Dörrfodret hann vara både rosa, vetegrått och jugendbeige innan vi även här till sist landade i en egenblandad variant. Det lilla överljus-fönstret som är ett av tusen ladugårdsfynd har vi nu valt att måla vitt. Det känns mer naturligt här, ett omålat fönster ser egentligen mer ut att höra till ett uthus än en inomhusmiljö.

Ommålat skafferi

Så här blev det! Jag är nöjd men känner att färgen hade kunnat få vara lite mer kulört. I vissa ljus ser den grön ut men i andra nästan beige. Och i morse förälskade jag mig i en ljusblå kulör ur ett gammalt Gård & Torp-reportage så rätt vad det är blir det att måla om skafferiet igen framöver! Men nu ska jag först låta den här färgkombon få genomleva ett par årstider till och känna på hur den uppfattas i naturens olika ljussättningar.

fint med rött mot grönt
rött mot grönt

Det är så fint med rött mot ljusgrönt tycker jag. Så skafferiets tygförvaring fick flytta ut hit och mina fina hyllband och röda häftstift kom till användning igen. In på loppislistan åker – brickband i rött!

ommålat skafferi
Brickband och röda häftstift
Ommålat skafferi detaljer
Måla om skafferiet - så blev det
Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.