Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Hemmet som vaddå..?

Du som brukar läsa det jag skriver eller har varit nyfiken på kursen Hemmet som Kraftplats kanske har undrat nån gång – Vad menar hon egentligen med Hemmet som Kraftplats?

En kraftplats i ditt hem är en skräddarsydd plats för äkta välmående som står riggad för just dig. Så nära det går och med full dygnet-runt-service. 

Ofta har vi en aning om vad vi längtar efter och skulle må bra av, men vi gör det inte. Under bra perioder när vi har energi så ser vi istället till att fylla på schemat och passar på att bocka av fler punkter på att-göra-listan med tanken att vi ska njuta sen. När allt är klart.

Under sämre perioder, när vi redan är sönderstressade eller slutkörda, då tenderar det lilla bottenskrapet av omsorg vi har kvar att gå åt till andras behov och förväntningar på oss. Vi själva står längst bak i kön för vår egna omtanke. Och när vi väl når längst fram och det råkar vara tomt i kalendern en halvtimme så har vi noll engagemang kvar att ge. Kanske åker mobilen fram och de bedövande apparna får göra jobbet. Med ganska skitdåligt resultat.

De här vanorna är såklart inte individuella dumheter utan direkta följder av att leva som kvinna i en patriarkal kapitalistisk värld. (Mer om det i ett kommande inlägg.)

Lika dumt som det vore att skuldbelägga oss när vi använder bedövning som överlevnadsstrategi i ett ohållbart samhälle som knappt ger oss nåt val – lika dumt vore det av mig att erbjuda dig ännu en form av meningslös standard-bedövning.

Jag vill inte att vi försöker putsa och dutta på ytan i ditt hem. Rensa bort alla de saker som tillåter hela känslospektrat, vifta lite med Palo Santo, dölja sprickorna med nån lotusblomma-ljusstake och förvänta oss att din energi ska flöda. Jag vill att vi skapar ett utrymme för dig där du får pausa från good-vibes-only-kraven, vara sann mot dig själv, känna allt och ge dig det du verkligen längtar efter.

Kraftplats

Att inreda sin egna kraftplats hemma är både att jobba förebyggande och att styra upp en rättvisare köordning till din energikassa. Då din kraftplats står klar och väntar så är det lättare att göra sköna val när den där halvtimmen blir ledig. Då finns det andra, lika lättåtkomliga alternativ som den där bedövningen. 

Och för varje gång du gör det så faller det sig naturligare.

Du har plockat bort tröskeln att behöva välja vad du ska lägga din efterlängtade stund på och vart du ska hålla till. Du behöver inte plocka undan och ställa i ordning och hämta det du vill ha. I stället står din kraftplats där med öppen dörr. Färdig, fin och inbjudande och bara väntar på dig. Med en vacker skrivbok och ett skrin med vässade pennor, en högtalare beredd att spela listan med förlösande dansmusik du förberett, målarfärger och en tom canvas, en mjuk filt och ögonkudde för total vila, en boxningssäck, en godisgömma och senaste boken av den mest inspirerande människan du vet, eller vad än det än är du vill erbjuda dig själv. Kanske alltihop!

Som en hälsning och en varm hand på axeln från dig då du har ork och tid, till dig då du inte har ork och tid. Som en omtänksam vän som vet vad du längtar efter och har förberett allt och säger ”Kom vännen. Du behöver inte göra något annat. Nu ska du bara vara här. Jag sätter mig utanför och vaktar dörren. Gör din grej nu.”

Det är en kraftplats.

Den är en är en ovärderlig grund att ta viktiga steg ifrån, och återvända till för att komma ihåg vem du är och stärkas i det. Jag har sett under hända utifrån det där första steget, när en kvinna bestämmer sig för att inkludera sig själv i sin omtanke.

Vill du ha mer kunskap och pepp kring hemmet som källa till vila, näring och kraft så bli min brevvän här. Då står du också först i kön då årets omgång av kursen öppnar om ett par veckor!

Vad skulle kunna skifta i dig och i ditt liv om du gav dig själv en kraftplats? Vilken längtan skulle du bemöta först? Njut av den tanken en stund.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.