Äkta Hem
Lantliv Trädgård & Uteliv

Sista dagen i maj och överflöd av äppelblom

Äppelblom och brokvist

Denna vår vi fick. Först en riktig vinter med höga drivor av vit mjuk snö och sedan denna välsignade vår. Trots att luften varit rätt sval de flesta dagar här längs Norrlands kustremsa har solen lyst mest varenda dag och på vår  vindskyddade nya brokvist har det varit shorts-och-linne-men-ändå-svettigt-varmt. Och det fina med den svala luften är att vi har allt kvar. Häggdoften virvlar tät i luften, rabarberna är som saftigast och äppelträden blommar som besatta just nu.

Äppelblom

Det går bara inte att passera melon-äppelträdet i köksträdgården utan att stanna upp och beundra det. Fullständigt översållat med gräddigt vit-rosa blommor och det mjuka surrandet av bin och humlor som njuter om möjligt ännu mer av överflödet. Jag tycker så mycket om växter och träd som blommar kort och intensivt. Det är en bra påminnelse om att allt går i cykler, allt är förgängligt och vill man ta in härligheten tvingas man ta sig tid. Naturen stressar inte och den väntar heller inte.

Ladugård och rabarberblom

Vår älskade eftersatta ladugård. Som jag längtar tills vi blir färdiga med det sista i huset så vi kan pyssla om ladugården lite. Åtminstone laga de fina fönstren.

Ladugården och köksträdgården

Målning och fix inne i växthuset har tagit all ledig tid på sistone så odlingarna i köksträdgården har fått vänta. Nu längtar jag efter att hugga tag här. Fylla upp odlingsbäddarna med massor av kompostjord och peta ner små frön och ärter. Tyvärr har jag varken lyckats med förodlingen av slingerkrasse, linnétagetes eller ringblommor så det blir inte samma blomsterprakt som förra året. Men men. Mer plats till det ätbara!

Brokvist och äppelblom

Det går framåt med hallrenoveringen också (den inre hallen är klar och det blev så fint, ska visa bilder snart) så nu kan vi äntligen använda den nya ingången fullt ut. Det går knappt en dag utan att jag sitter  här en stund på morgonen och tittar neröver åkrarna och havsviken, planerar dagen och dricker kaffe. Nästa sommar ska vi snickra grönmålade blomlådor till räcket, precis som mormor och morfar hade <3

Äppelblom och växthuset

Och växthusets insida är äntligen klar! Tror nästa inlägg får bli lite bilder där inifrån :)

 

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...