Äkta Hem
Hem & Inredning Hemmet som kraftplats Personligt

Det inre och det yttre kan växeldra

Jag ser orättvisor, förtryck och brutalitet som både får mig att gråta och blixtra av ilska. Kan såklart aldrig fullt ut förstå men försöker ta in. Lyssna, utbilda mig, bli mer medveten och hålla mig öppen.

Och samtidigt är juni i sitt allra vackraste. Krockarna mellan det svåra och lätta, fula och vackra känns extra tydligt då. Som så ofta tar jag hjälp av mitt hem för att bearbeta. Jag plockar in mamma jord i alla rum för att påminna mig om cyklerna. Allt är föränderligt och allt har en mening och hon visar alltid på svaren och sanningen. Det doftar hägg i hela huset och gullvivorna lyser som små solar på köksbordet.

Jag har rullat ut sommarmattorna i köket och bytt till det blå porslinet i tallrikshyllan. Som jag alltid vill göra i juni. Då tankarna och känslorna kokar, då man känner sig så vilsen i något att man blir paralyserad, då kan det hjälpa att göra något litet i det yttre. Använda kroppen till att skapa skönhet och förändring i det närmaste, i det som jag direkt kan påverka. Det som ger en känsla av framåtrörelse i en del av livet, kan ge kraft i stunden och inspirera till framåtrörelse även i andra delar. Det lilla och det stora kan hjälpas åt. Det triviala och det livsviktiga behöver få finnas samtidigt.

Det inre och det yttre kan växeldra.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...