Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Vårfixat i kammaren

Snickarbänk

Älskar när inredningsinspirationen slår till sådär med full kraft som den kan göra då och då. Det är oftast inte så mycket som behövs. En bild med någon detalj som slår an. Det där särskilda mjuka vårkvälls-ljuset jag inte fått se på ett helt år. En älskad pryl jag hittat i ett skåp. Eller, som i detta fall, lite nya blommor. Efter senaste vår-skaparkvällen jag arrangerade kom jag hem med några överblivna pingstliljor och en liten korg med en enkel vårplantering. Det ledde till att kammaren fick sig en liten vårstädning.

Gula skåpet

Farmors tvättkorg

Å vad ögat längtar efter allt som är grönt och spirar just nu. Här i farmors gamla tvättkorg fick en Doktor Westerlund ta plats.

Pingstliljor

Pingstliljorna ställde jag bara ner i en stor glasburk med lite vatten i botten och gjutjärnsfatet jag har haft mina träslantar i bytte jag ut till en skål ur Stig Lindbergs Berså-serie. Blad och grönska även där.

Kammaren mot köket

Några skott från min Coca-Cola-pelargon som kändes för gängliga för att sätta i ny jord fick stå i en kanna vatten i stället. Jag slänger nästan aldrig levande grönska. Om en kvist eller ett blad går av från någon krukväxt hamnar den i en liten vas i stället. Ofta på handfatet eller nattygsbordet.

Vårplantering

Pärlhyacinter

Av alla pärlhyacinter tycker jag allra mest om den här himmelsblå sorten. Den blir en fin och uppfriskande accentfärg till allt det träfärgade och varmgula här i kammaren.

På torsdag håller jag nästa vår-skaparkväll så förhoppningsvis kommer jag hem med något friskt och grönt igen som drar igång en till städrusch. Tror jag ska vara lite strategisk och skapa något till salen som verkligen skulle behöva en genomgång 🙂

Har du något bra trick för att lura dig själv till städning?

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.