Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Älskade pannplåt

Idag, änterligen, så började vi lägga pannplåt på växthuset. Det stor ju klart för drygt fyra år sedan och tanken var hela tiden att vi skulle lägga pannplåt men det har av olika anledningar inte blivit av förrän nu. Då det började regna in genom takpappen så fick vi ju bara lov att prioritera det här. Eftersom vi skulle återanvända taket som låg på stugan så drog en rätt stor renoveringskarusell igång i våras. Och nu har vi äntligen kommit till punkten då det var dags att knyta ihop säcken och lägga taket här på växthuset.

Oktober visade sig från sin allra finaste sida idag. Den mjuka låga höstsolen värmde svagt och det glittrade i viken nedanför huset. Direkt vi klev upp stoppade jag sängkläderna i tvätten och hängde ut täcken och kuddar på bron. Sedan åt vi långfrukost med nybakade kardemummascones och tog oss an gårdagens melodikryss. Det går inte att starta en helgdag bättre. Resten av dagen har vi som sagt jobbat ute.

Nu är all pannplåt på framsidan på plats! Jag tycker det blev så fint och känns så rätt. Växthuset och ladugården passar mera ihop nu då de har lika hattar på. Och den grå plåten gör de grå pardörrarna så fint sällskap. Till sommaren ska jag behandla dörrarna på något sätt. Har varit inne på att måla dem men det får vi se om. Till att börja med ska de i alla fall oljas in ordentligt.

Så här såg det ut då det var nybyggt 2017:

Och så här ser det ut nu:

Längtar tills det är dags att göra vinterfint här ute! Smågranar på var sida om ingången och kransar eller knippen på dörrarna, som varje år. Och så drömmer jag förbjudna drömmar om att lägga pannplåt även på huset. Men det vore ju vansinne och förfärligt resursslöseri att byta ut ett fullt fungerande tak bara för att. Så jag gläds vidare åt växthuset i stället. För oj vad jag tycker det känns rätt med gammal pannplåt på en 1800-talsgård i Västerbotten <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.