Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Intuitiv inredning

En stor del, kanske den största, i att inreda sitt hem till sin kraftplats handlar om att följa sin inre kompass, sin intuition. Det är så vi bit för bit skapar hem som passar oss som en andra hud. Ibland då jag vägleder kvinnor i deras kraftplats händer det att jag får frågan ”Men vad gör jag om jag saknar kontakt med min intuition? Om jag inte har egna svar?”

Den känslan känner jag så väl igen. Inte just kring inredning, där har min inre röst alltid varit tydlig, men i många andra områden genom livet.

Men det finns en kärna inuti oss (ibland djupt inbäddad i tvivel, dåligt självförtroende, andras tyckande och vårt egna mindchatter) som VET.

När vi ställer oss själva en fråga får vi ett omedelbart svar, en direkt känsla för vad som är sant för oss men ofta hinner vi knappt registrera den för vi är så snabba på att avfärda den. Vi har fått lära oss att den är ologisk. Naiv. Inte tillförlitlig. Så vi kör på den gängse mallen i stället.

Det känns säkrare att lydigt följa med strömmen. Att ta våra beslut utifrån hur de andra tycks göra eller vad de säger är det rätta. När vi har ignorerat vårt inre vetande tillräckligt länge behöver vi öva upp vår förmåga att höra det igen, och att agera på det. Eller åtminstone låta det vara en viktig del i våra val.

Jag tror den starkaste känslan då jag blev utmattad och insåg att jag inte längre kan bara rätta mig i ledet och följa strömmen eftersom det gör mig sjuk, var vilsenhet. Om jag inte kan följa strömmen, men inte heller kan höra min inre vägvisare, då är jag ju fullständigt vilse.

Det är också den stora vinningen, ja vinningen, med att bli utmattad. När man är vilse och inte har en aning om åt vilket håll man ska gå härnäst, så blir det enda naturliga att stanna upp. Först förtvivlat hämta andan. Försöka tyda och hantera alla tankar och känslor som snurrar inuti. Sedan lyfta blicken och se sig omkring. Läsa terrängen med utforskande blick. Och sakta börja gå. Testa de olika stigarna med det enda verktyg som finns tillgängligt – den inre kompassen.

Tycker du det är svårt att höra och följa intuitionen? Se om du kan börja öva i det lilla, lilla. Vill jag välja den eller den tekoppen till frukosten idag? Sitta på den eller den platsen vid bordet? Välja de eller de sängkläderna då jag bäddar rent? Ställa det här skåpet här eller här? Var uppmärksam på hur varje litet val känns i kroppen. Visa din inre röst att du är intresserad av vad den har att säga, och beredd att allt mer följa den.

Över tid stärks förtroendet mellan dig och din inre röst och du kan tryggt luta dig mot den även i större beslut. I ditt hem och i livet <3

Vill du ha mina månadsbrev med inspiration, tips och tankar kring hemmet som närande kraftplats så bli min brevvän här.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.