Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Höststädat växthus

I lördags hade jag tänkt gå ut i skogen och plocka lite mossa inför advent men marken var fortfarande frusen och täckt av ett tunt lager snö så jag bestämde mig för att ta tag i växthuset i stället. När jag bröt ryggen så stannade allt bara upp här inne och det behövdes verkligen tas om hand. Allt stod visset i sina kärl. Både lite vemodigt och väldigt vackert på sitt sätt.

Kalendern stod kvar på september. Datumet är alltid den 29:e för den pappersremsan är av så det går inte att ändra, men vad gör det. Älskar den här gamla kalendern som följde med i en fyndlåda på en auktion för många år sedan.

Tänk ändå att det bara har gått en månad sedan jag föll och bröt ryggen och redan nu är jag så pass bra att jag kan gräva i jord och köra skottkärra. Oändligt tacksam att det har gått så bra. Tänk vad man kan glädjas åt att kunna röra sig som vanligt då man fått smaka på det motsatta. Som vanligt är det ofta i begränsningarna tacksamheten bor.

Nu är det bortstädat och tomt och tyst. Ingen jorddoft. Inget som spirar. Inga skrik och skratt från badstranden genom de tunna fönsterglasen. Inga surrande flugor. Bara stilla. Bara ångan från mina långsamma andetag som virvlar i den kalla luften. Kanske faller lusten på och jag gör vinterfint här i år igen. Eller så låter jag växthuset vila hela långa vintern tills det är dags att säga god morgon framåt april. Vi får se.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.