Äkta Hem
Hem & Inredning

Tapeten sitter uppe!

I helgen fortsatte jobbet i stugans vardagsrum och nu har vi kommit så långt som till tapetsering. Det måste ju vara den roligaste delen av själva renoveringsarbetet. Och också den pirrigaste. Då svaret kommer på om känslan man föreställde sig då man tittade på det lilla tapetprovet faktiskt stämmer. Den känsla vi tänkte oss var som jag skrivit tidigare – frisk men ombonad. Somrig men inte kall. Helst ska den kännas lika skön en het julidag då vi sitter runt bordet och äter filtallrik, som en ruggig oktoberdag då stålgrått hav piskar utanför fönstret och vi myser under filtar framför kaminen. Valet föll på Duros tapet Gysinge i blått och grå/beige.

Vad tycks? Jag älskar den. Nu ligger ju den vita golvpappen kvar på golvet så det blir ju en lite annan känsla än mot trägolvet som ligger under, men jag tror detta blir så fint! I förgrunden syns den nybyggda garderoben som skapat en liten hall innanför ytterdörren. Och en mysig vrå för vår matplats.

Här ska vi ställa en kökssoffa, bordet Mickes morfar snickrat och ett par gamla stolar. Hänga lätta gardiner som går att dra för lite då kvällssolen blir för varm på middagsbordet.

Tidigare fanns inga fönsterbrädor till dessa fönster. Micke byggde dessa fina med konsoler av taklist som var över. Jag tycker de blev så bra. Äntligen kan fönstren få sällskap av sommarglada pelargoner.

Nästa helg åker Micke själv till stugan för att behandla golvet och ett par veckor efter det är det bara att sätta dit golvlisterna och börja möblera! Vet inte hur jag ska kunna vänta tills dess. (Kanske genom att lägga min tid på vår väldigt eftersatta trädgård hemma :))

Jag har lyckats hitta en charmig 50-talskompis till gungfåtöljen, ska visa snart, men vi letar fortfarande efter en liten soffa att ställa tillsammans med dem framför kaminen. Och ett soffbord. Och mot väggsnutten vid kaminens högra sida vill jag ställa en enkel karmstol eller korgstol för därifrån har man stugans finaste utsikt, över havet och horisonten.

Vad tror du, visst kan det här bli bra?

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...