Äkta Hem
Hållbarhet Hem & Inredning Hemmet som kraftplats

Vi känner oss för

Några dagar under påskhelgen spenderade vi i stugan, precis som förra året men ändå helt olikt. Förra året stod vi mitt i renoveringsstöket, jobbade, städade och tog våra pauser vid ett plast-trädgårdsbord vi klämt in i det pyttelilla köket. I år vilade vi, löste vi korsord, spelade spel och jag låg mest på soffan och läste Bara en mor. Förra året gladdes vi åt att vara igång och drömde om hur det skulle bli, i år njöt vi av de steg vi tagit och laddade oss för kommande steg.

Ifjol. Trångt och rörigt men ändå mysigt.
I år fick vi sitta vid ett riktigt bord, men duken hade jag glömt hemma.

Vi är fortfarande i lära-känna-stadiet som jag skrivit om här tidigare. Hur vill vi fira påsken här? Vilka påsksaker ska få höra hemma här? Vilka saker överhuvudtaget ska bo här? Vi känner oss för, tar med oss hit och tar en del tillbaka. Känner in vad som hör hit och inte. Frågar stugan vad han trivs med. En sak som kommit på plats är denna tavla föreställandes Mickes farföräldrars hemman som ligger i samma by som stugan. Det var ju de som byggde upp stugan. Jag tror han trivs med att vi hedrar det, och det gör vi också.

De här små båtarna har funnits här, åtminstone så länge jag varit med i bilden, och jag tycker så mycket om att de står här i fönstret ut mot horisonten. Här kan de fantisera om att vara av större modell och ge sig ut på äventyr på höstens höga blyertsgrå vågor eller sakta glida genom sommarens glitterblåa vatten. Till sällskap har de bland annat ett nätflöte av kork och en grånad trärot som flutit i land på udden, en liten glasburk med snäckor vi hittat här och en stormlykta och en väldigt gammal kikare i trä. Bägge har vi hittat ute i den timrade fiskeboden som är bra mycket äldre än själva stugan.

Dagar som dessa, då det mest är grått och blåsigt ruggväder är jag extra glad över vårt tapetval i köket. Där är det alltid sol. Här längtar jag efter att sätta upp en hylla med stång för någon av de broderade paradhanddukar jag samlat på mig. Det påminner mig om farmors stuga där en sådan hängde i det lilla köket. Höjden av hemtrevnad om en frågar mig.

Såklart ska vi fråga stugan också men här tror jag vi är helt överens <3

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...