Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Vinterns gröna friska

Nu har alla höstens färger blåst av sina grenar, allt grönskande i trädgård och natur har vissnat ner och ligger mjukblött mot marken. Förutom det som vi har så gott om här i norr och som jag tycker så mycket om – barrväxterna. Då snön lägger sig om några veckor så står de ändå för färg och kontrast i allt det vit-grå. Enriset sticker upp som små gröna tuvor under fluffiga mössor. Tallarna bildar tak med sina höga kronor och söta runda kottar. Granarna skapar ombonande väggar i skogarna och skyddar från blåst med sina låga snötyngda grenverk. De är mina favoritträd (har inte en gran i min företagslogotyp för intet). Höga, tunga, stolta, tåliga och trygga.

Jag som älskar att plocka in naturen året om gläds så väldigt då vi tar in granar och granris men det känns alldeles för tidigt ännu. Enris däremot är en riktig novemberväxt för mig och nu har det första knippet fått ta plats i en kanna på köksbordet. Jag passade också på att inviga en så fin duk jag hittade på loppis för en tid sedan. Den känns väldigt novembrig.

Vad tycks? Jag gillar färgkrocken. Det kalla blå och varma vinröda. Perfekta novemberduken och säkert fin i jul också med rätt sällskap. Åh, jul! Längtan är så stor. Jag tycker om att längta.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.