Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Är du helt ärlig?

Idag är sista chansen att hoppa på höstens resa mot ett närande hem genom Hemmet som Kraftplats. Vad säger din magkänsla och vad säger din hjärna? Tänk så ofta de två drar åt helt olika håll…

För mig är magkänslan betydligt mer luststyrd, levande och öppen medan hjärnan ser tusen hinder till allt som är nytt. En vanlig invändning från hjärnan är ”Du har inte tid just nu. Vänta tills tajmingen är bättre.” Känner du igen?

Är din magkänsla lockad av att skapa din egna kraftplats hemma men hjärnan säger att du inte har tid? Då vill jag ställa en lite utmanande kontrollfråga:

Är du helt ärlig med dig själv om du säger att tiden inte finns?

För så kan det givetvis vara i perioder. Heltidsarbete, barn, sjuka anhöriga och andra saker vi behöver prioritera för att få livet att fungera. Det är helt enkelt inte läge att peta in en enda sak till utan i stället ta varje liten lucka till luft och andetag.

Men väldigt ofta när vi dras till något men intalar oss att vi inte har tid eller ork så beror det egentligen på något annat. Många gånger finns  tid om vi vågar prioritera om. Men vi inte är vana vid, eller ens bekväma med, att investera i oss själva. Varken pengar, tid eller energi.

Vi är så upptagna med att ta hand om annat och andra att vår egna längtan konstant halkar neråt på prio-listan. Och skulle den mot förmodan nå högst upp så väljer vi något annat i alla fall för det känns så otroligt ovant och förbjudet att sätta sitt välmående först. Vi säger åt längtan att ge sig till tåls. I väntan på att den perfekta tiden ska komma för oss att ta det där pirrande steget.

Den perfekta tiden kommer inte. Den perfekta tiden finns inte. Det finns bara tid, och den går. Oavsett om du fyller den med mening och näring eller ännu fler måsten och borden. Snälla du, kom ihåg att du kan påverka innehållet. (Lättare sagt än gjort och lika mycket en påminnelse till mig själv.)

Om du lockas av tanken på kravlös kreativitet, självsnällhet och en egen närande kraftplats att kunna dra dig undan till så vänta inte till nästa år. Eller näst-nästa. Den perfekta tiden står inte och väntar där heller <3

Vid midnatt stänger portarna till Hemmet som Kraftplats för denna höst. Du är så välkommen in i värmen.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.