Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Den naturliga rytmen

Växthuset en oktobermorgon

Vilken vacker höst vi har haft. Jag njuter med alla sinnen. Att känna den fuktiga svala luften mot ansiktet, höra gäss och svanar ropa att de flyttar nu, doften av multnande löv och skorstensrök i näsan, smaken av de sista äpplena från våra äppelträd och såklart synen av naturens sista färgsprakande fanfar innan den blir tyst och naken under vintervilan.

Björklöv i oktober

Jag tänker på hur nära naturen vi människor levde förut. Hur vi anpassade oss efter årstiderna, månaderna och dygnen. Och hur vi i samband med industrialismen tvingades klippa den där navelsträngen till Moder Jord. I naturen vaknar och spirar det mesta på våren, blomstrar och pulserar på sommaren, varvar ner och stillnar på hösten och vilar under vintern.

Vi är också en del av naturen men vi förväntas fungera och prestera likadant varje dag, varje månad, året om. Vi är cykliska varelser (särskilt vi kvinnor som dessutom påverkas av vår kropps cykel) men vi försöker leva i en linjär tillvaro. Jag tänker att det kanske är en av anledningarna till att vi är så vilsna idag och mår så dåligt.

Maja på bron

Jag är så väldigt tacksam att jag har naturen nära och kan ta en stund i den nästan när jag vill. Att jag har havet åt öster och skogen åt väster. Att jag kan stärka bandet till cyklerna och naturen också genom att ta in en del av den i mitt hem. Att vi får förvalta lite mark och ha en trädgård som följer naturens cykel vad vi än gör. Det går inte att stressa den och inte att bromsa den. Så väldigt vilsamt det kan vara att inte ha kontroll.

Höstbukett
Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

2 svar

  1. Så vackert beskrivet, så tänkvärt och så sant! Jag tar med mig dina ord och spar dem nära hjärtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.