Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Skrivresa – den enkla ljuva sorten

Jag har längtat en längre tid nu efter att få några sammanhängande dygn att helt ostört gå fullständigt upp i mitt bokprojekt. Alltså inte arbetsdagar utan dygn. Och med betoning på fullständigt. Så till sist bestämde jag mig för att ta några dagars skrivresa i stugan. I söndags kväll bar det av. Åt middag med familjen, kramade hejdå och åkte helt pirrig mot stan. Svängde förbi thairestaurang och köpte god mat, Ica Gourmet för frukost, lite godis och chips och en halvtimme senare satte jag nyckeln i stugdörren.

Skrivresa i stugan

När jag kommit in och stängt dörren stod jag stilla en sekund och lyssnade på tystnaden och plötsligt bara bubblade ett skratt upp ur kroppen. Det sköljde över mig precis hur mycket jag behövde detta och hur vansinnigt tacksam jag är över ynnesten att ha den här möjligheten.

Skrivresa i stugan

Att gå fullständigt upp i boken betyder inte att sitta med fingertopparna konstant fixerade vid tangentbordet och mata ut sidor, inte för mig i alla fall. Jag skriver en del. Går ut och räfsar lite när jag får en idé och behöver komma ihåg om den är sann. Handdiskar sakta den där enda tekoppen och osthyveln efter frukost så uppslukad av en mening att jag knappt märker vad jag gör. Går ut på udden och tomglor på havet då jag behöver stänga av en stund. Läser rensningsråd som med sin trångsynthet gör mig än mer övertygad om att min bok behövs och är den inte egentligen briljant? Ringer Karolina när blockeringarna 20 minuter senare slår till och låter henne tålmodigt påminna mig om att jag inte är alltigenom värdelös. Äter Gott & Blandat och löser Kronblomskrysset efter middagen. Och skriver mer.

Det är inte effektivitet mätt i antalet ord och sidor och timmar som jag har längtat efter, det är allt det där. Att låta den kreativa processen startas, ledas och pausas av inget annat än min vilja och intuition. Herrejävlar så underbart.

Skrivresa i stugan

I morgon är det nymåne. Då tänker jag packa en korg med ved, skrivpapper, pennor, ett glas vin och Animal Spirit-korten, gå ut på udden och tända en eld och sätta intentioner och låta den spirituella delen av mig styra showen en kväll. Det var väldigt länge sedan. Blir typ lite gråtig av förväntan redan nu.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.