Äkta Hem
Lantliv Personligt Trädgård & Uteliv

Godaste rabarbersaften

Micke kokade den godaste rabarbersaften häromdagen, du ska få receptet längre ner. Det är kul hur våra olikheter blir så tydliga i olika sammanhang i vardagen. I köket till exempel. Jag lagar lite lagom med mat. Så det räcker och ofta blir en matlåda över. Jag ogillar kladd och spill så jag gör saker i ett jämnt ganska långsamt flöde, ställer in sånt jag är klar med i kylen och plockar disken eftersom. Med en hand noggrant under så det inte ska droppa på golvet. Funderar på vilka tallrikar maten kan se godast ut på och väljer ut skålar och fat.

Micke däremot – han ställer till med storkok! Mycket är alltid bättre! Med yviga rörelser svänger han ihop paltar och svartvinbärssylt så det skulle räcka för hela gatan. Det svärs och sjungs. Det spills och droppas och stökas ner men med lika yviga rörelser så städas det raskt undan efteråt. Älskade människa.

Rabarbersaften kokade han ihop i rätt blygsamma mått, för det finns ju gränser för hur vildsint man kan skörda ur en rabarberplanta. Den blev så god i sin enkelhet, perfekt läskande i hettan som har varit på sistone. Här kommer receptet:

Mickes rabarbersaft

2 kg rabarber

1 citron

1 l socker (vill man ha syrligare måltidsdryck – 6 dl socker)

3 liter vatten

Hacka rabarbern i ca 2 cm skivor. Koka rabarber och vatten 15 minuter. Sila och häll tillbaka i ren kastrull. Rör ner socker och citronsaft och koka 5 minuter till. Fyll upp i rena och varma flaskor.

godaste rabarbersaften

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...