Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Symboler i heminredning – skitråd att ignorera

Jag såg häromdagen ett inspelat webinar med en amerikansk Feng shui-master. Det var sprängfyllt med do´s and dont´s kring heminredning och fick mig att gå igång ordentligt. På ett dåligt sätt. Bland annat handlade det om symboler i heminredning. Här är ett axplock av uppmaningarna:

  • Om du har bild på vilt djur vid sängen kommer du att känna dig attackerad varje natt.
  • Om du har en tavla med bara en person på så kommer du att känna dig ensam.
  • Om du har bilder på dina barn som små på väggarna så säger du till dem och universum – låt oss stanna i det förflutna.
  • Om du låter skor och jackor synas i hallen symboliserar det röra. Det är ovälkomnande och kommer att göra dig stressad.

Jag håller alldeles med om att det vi omger oss med påverkar hur vi känner oss. Och att möjligheten att använda symboler i heminredning för att stärka en känsla eller längtan är fantastisk. Men att generalisera så kraftigt kring vad som symboliserar vilken känsla, och hur våra saker påverkar var och en av oss, det är så sjukt skadligt!

Kanske ger jackorna i hallen just dig en påminnelse om människorna du lever med och älskar. Kanske symboliserar bilden på den ensamma kvinnan inte ensamhet för dig, utan självständighet. (Dessutom är det otroligt förlegat att förutsätta att tvåsamhet alltid är det som alla vill sträva efter!) Kanske väcker det vilda djuret inte rädsla hos dig utan påminner dig om din inre kraft och att du är en del av den mäktiga naturen.

Många gånger väljer vi våra saker intuitivt, precis utifrån vad vi behöver omge oss med, utan att ens tänka på dem som symboler. När då någon som kallar sig master inom heminredning rabblar dåligheter som våra saker kan leda till – ja då är det lätt hänt att vi börjar ifrågasätta våra val. Göra oss av med saker vi egentligen tycker om och mår bra av. Och tvivla på vår förmåga att inreda vårt egna hem.

Jag blir galen när jag tänker på vilka följder dessa regler förtäckta som välmenande råd kan få. För vår kontakt med vår intuition. För vårt självförtroende. Och för vår relation till och trivsel i våra egna hem. Galen! Det är illa nog i inredningsindustrins ytliga trendhets, men i det här fallet är det ju dessutom någon som sägs jobba för just välmående i hemmet. Suck.

Kära du. Möts du någonstans av generella och tvärsäkra råd kring ditt hem och dina saker – lyd inte. Känn.

Hur påverkas du?

Vilka saker, kläder, dofter, bilder, material och färger påminner dig om känslan du vill bjuda dig själv på i ditt hem? Din känsla leder dig så klokt. Ingen vet bättre än du.

Vill du ha idéer kring hur man kan hitta sina egna symboler kan du läsa det här inlägget där jag berättar om hur jag byggde upp en kraftvägg i mitt arbetsrum. Och är du intresserad av att veta mer om hur du kan inreda och använda ditt hem som verktyg för näring och välmående? Då kan du skriva upp dig för inspirationsmejlen som jag brukar skicka ett par gånger i månaden helt kostnadsfritt.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.